Veronique Prins

Het was voor Veronique stoeien met haar onstuimige, maar gepassioneerde en betrokken karakter. Tot ze zag welk verschil ze kan maken als ze gewoon zichzelf is. Enkele jaren geleden vielen de puzzelstukjes opeens op hun plek. Met naast zich de liefde van haar leven en twee prachtige kinderen vond ze ook professioneel haar bestemming. Want dat is wat er gebeurde toen ze datgene waar ze goed in is, zakelijk inzicht, combineerde met datgene wat ze domweg niet kan laten: mensen helpen. Haar motto voor het creëren van een gelukkig leven: dromen, durven, doen én doorzetten.

Foto van Veronique Prins

Veronique’s motto voor het creëren van een gelukkig leven: dromen, durven, doen én doorzetten.

Veronique (45) is een wervelstorm. Zoals ze praat, zoals ze beweegt en zoals ze raast door zowel haar privéleven als haar praktijk als ondernemerscoach.

 

“Als iets niet lukt, heb je het vaak veel te ingewikkeld gemaakt.”

Anders

Het duurde even voordat ze doorhad hoe dit kwam. “Ik ben een echte ADHD’er”, zegt ze. “Maar in mijn jeugd had dat geen naam. Dus heb ik minstens veertig jaar van mijn leven gestoeid met het feit dat ik anders was. Ik dacht namelijk al die tijd dat ik me aan moest passen om er tussen te passen. Maar nu maak ik juist gebruik van mijn anders zijn. Ik ben onstuitbaar en deel mijn passie met velen, want ik wéét dat ik hen naar meer succes kan brengen. Kun je niets met mijn energie, dan is dat prima. Maar ik hem ‘m inmiddels omarmd.”

Authenticiteit

Jezelf zijn is volgens Veronique even belangrijk als moeilijk. “Ik geloof in authenticiteit. Ik wil geen dingen doen die ik niet wíl doen, of waar ik niet goed in ben. Dat is in de loop der jaren steeds sterker geworden. Beter voor jezelf zorgen betekent overigens niet dat je niet sociaal bent. Ik houd altijd rekening met de gevoelens van anderen. In mijn werk als ondernemerscoach ben ik echter altijd eerlijk als dat nodig is om dingen te kunnen verbeteren. Omdat ik écht, écht, écht wil dat iemand het beste resultaat krijgt. Ik voel gelukkig snel aan hoe ik dingen het best kan brengen, zelfs als het geen makkelijke boodschap is.”

Gevoel en passie

Gevoel en passie zijn hele belangrijke drijvers geworden in het leven van Veronique. Het brengt haar veel. En ver. Ze denkt terug aan de actie ‘Koken voor een ander met kerst’, die ze in 2011 initieerde. “Die actie was bedoeld voor mensen die geen geld hadden voor een waardige kerstviering. Ik mobiliseerde anderen, die geld, boodschappen of tijd overhadden, om dit toch mogelijk te maken. Social media gebruikte ik toen nog niet, maar de animo was erg groot en het liep compleet uit de klauwen. Tot op kerstavond was ik ook zelf volop bezig om mensen en spullen van A naar B te brengen.” Een soortgelijke ervaring was de rit die ze maakte naar de poolcirkel met haar man in januari 2013. “Een kwestie van afzien en doorzetten, met in ruil daarvoor een belevenis die ik van m’n leven niet meer vergeet.”

 

“We werpen altijd zoveel obstakels op, maar vraag jezelf nou eens af wat je werkelijk nodig hebt om te komen waar je wilt zijn.”

Eenvoud is goed

Hoewel Veronique in haar energieke gepassioneerdheid soms bijzonder grote gebaren kan maken, is ze tegelijkertijd in staat om te genieten van de hele kleine dingen. “Ik kan erg druk zijn en er flink op los ratelen, maar eigenlijk ben ik een heel simpel mens”, zegt ze. En eenvoud is goed, is haar stelling. “We werpen altijd zoveel obstakels op, maar vraag jezelf nou eens af wat je werkelijk nodig hebt om te komen waar je wilt zijn. Dan kom je erachter dat veel zaken er helemaal niet toe doen. Sterker nog: vaak als iets niet lukt, heb je het veel te ingewikkeld gemaakt.” En dan kordaat: “Welke uitdaging je ook aan wilt gaan, deel hem op in stukken en ga aan de slag, stap voor stap. Natuurlijk moet je doorzetten als het moeilijk wordt. Het gaat om dromen, durven, doen én doorzetten. Dat laatste is vaak het moeilijkst, want je wordt uiteraard getest.”

Commitment

Ze spreekt uit ervaring, want regelmatig doet ze het zichzelf aan. “Ik ben niet altijd even makkelijk voor mezelf en leg de lat erg hoog. Daar zijn de resultaten dan ook naar. Ik wil altijd het allerbeste van mezelf geven en ik ben bereid om daar offers voor te brengen. Het gaat om commitment. Wat ik zeg, doe ik en andersom. Soms ben ik teleurgesteld dat niet iedereen er zo instaat, dat zie ik als een leerproces.”

 

“Wat iedereen niet voor mogelijk houdt, is meestal wel degelijk mogelijk. Als je je passie en je hart maar volgt en erop vertrouwt dat het goed komt.”

Liever vergeving dan permissie

Nu ze beter om weet te gaan met haar onstuimige karakter, beseft Veronique inmiddels wat haar kracht en haar onderscheidend vermogen zijn. “Oké, ik ben misschien niet doorsnee, of in elk geval anders. Maar dat zorgt ervoor dat juist die mensen bij me komen die hierdoor geënthousiasmeerd raken en dat zijn de enigen die ik werkelijk kan helpen.” En dit is wat ze hen meegeeft, in woord en daad: “Wat iedereen niet voor mogelijk houdt, is meestal wel degelijk mogelijk. Als je je passie en je hart maar volgt en erop vertrouwt dat het goed komt. Zo simpel is het, volg je hart! Ik zie zoveel mensen die niet springen en daardoor hun droom niet leven… Gewoon doen! Ik zeg altijd: vraag liever om vergeving dan om permissie. Je kunt in mijn ogen niet falen. Gaat het anders dan je verwacht had, dan heb je hooguit geleerd hoe je het de volgende keer beter kunt doen.”

Het bedrijf van Veronique vind je hier >

Help je mee?

Wil je helpen? Like dan de pagina van 365 Mooie Mensen op Facebook. Op deze manier komen meer mensen met het inspirerende verhaal van Veronique in contact. En het helpt mij om nieuwe Mooie Mensen te vinden voor meer van dit soort prachtige interviews. Op naar de 365!

Geplaatst in Interviews en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.