Michèle Sparreboom

Michèle is een vrouw vol passie en gedrevenheid. Na een ontmoeting met haar is de uitkomst altijd hetzelfde: je gaat naar huis met geloof in jezelf en het gevoel dat je bergen kunt verzetten. Michèle inspireert en krijgt mensen in beweging. Het is niet alleen haar werk, het is ook haar levensmissie.

Foto van Michèle Sparreboom zittend op stoel.

Michèle gelooft in de kracht van manifestatie. “Zeg wat je wilt en mensen zullen je helpen het te bereiken.” (Foto: Linda van de Pavoordt)

Michèle (38) noemt zichzelf een echte levensavonturier. Als onder meer spreker en inspirator deelt ze haar kennis en ervaringen en leert ze mensen en bedrijven dat een uitdagende periode ook de kickstart van nieuwe mogelijkheden kan zijn. Michèle verovert met haar Lullen-en-Poetsen-methode niet alleen Rotterdam, maar ook de rest van Nederland. Wanneer haar tafel als inspiratieplek voor mensen te krap wordt, wisselt ze deze in voor het podium. Ze komt er des te beter tot haar recht, want met haar inspirerende denkbeelden wil ze zoveel mogelijk mensen leren een waardevol verschil te maken.

“Mijn oproep is: Laat jezelf zien en inspireer een ander. Sterker nog: inspireer jezelf door te delen met of te geven aan een ander.”

Veranderingen

In haar ‘oude leven’ werkte Michèle als stewardess bij KLM. Een auto-ongeluk werd het begin van een hele serie veranderingen. Haar revalidatie, waardoor ze de lucht voor het kantoor moest verwisselen. Het overlijden van eerst haar zus en kort daarop haar vriendin, wat veel indruk maakte. Vervolgens de crisis, die roet in het eten gooide, waardoor ze haar leuke nieuwe baan verloor. En toen het moment dat ze nog dertig dagen WW overhad en voor een nieuwe uitdaging zou komen staan: de sociale dienst.

Verbinden

Maar zover liet Michèle het niet komen. Want ze had een droom. “Een plek waar buurtbewoners, ondernemers, bedrijven en initiatiefnemers samen konden komen om zich met elkaar verbinden.” Aan een tafel, want de meest briljante ideeën ontstaan volgens Michèle nu eenmaal aan tafel. “Geen betere plek om te sparren, te verbinden, inspiratie op te doen en kennis en ideeën te delen.”

You&Mies

Hier omheen bouwde Michèle in korte tijd het concept You&Mies op, met een bijpassende ruimte aan de Kootsekade. Zonder budget, maar met de hulp van veel mensen en de spullen die zij over hadden. Dankzij sociale media als Facebook, YouTube en Twitter kon Michèle haar boodschap de wereld in helpen.

“Juist in tijden van crisis en verandering kunnen we door te delen en te verbinden een waardevol verschil maken.”

Podium

Tegenwoordig wordt ze veel gevraagd voor advies, lezingen en workshops hierover en staat ze steeds vaker op podia en inspireert ze mensen met haar verhaal, kennis en ervaringen. “Ik hoop hiermee andere mensen te inspireren. Ik wil laten zien dat je juist in tijden van crisis en verandering door te delen en te verbinden een waardevol verschil kunt maken. Voor jezelf, in je omgeving en zelfs voor de (lokale) economie.”

Nieuwe koers

Elke droom gaat gepaard met uitdagingen, zo ook die van Michèle. “Afgelopen zomer vielen de inkomsten stil en de verplichtingen rondom mijn pand aan de Kootsekade gingen zwaar wegen”, vertelt ze. Opnieuw werd ze uitgedaagd om met een frisse blik naar zichzelf en haar bedrijf te kijken. “Het gaf me duidelijkheid. Het community-gevoel staat nog steeds bovenaan, net als mijn persoonlijke groei en financiële onafhankelijkheid. Ik nam op basis hiervan de beslissing om de community rondom You&Mies los te koppelen van een fysieke locatie, de wereld in te gaan en ook online meer mensen te gaan bereiken.”

“Datgene waar je aandacht aan besteedt, groeit.”

Persoonlijke challenge

Zo lanceerde ze 100 dagen Passie Poet en Plezier, een besloten Facebook-groep. “De laatste 100 dagen van 2013 wilde ik elke dag iets doen wat te maken heeft met mijn grootste passie, iets dat geld creëert of bespaart en iets waar ik gewoon blij van word.” Met dit project, dat nu nog 25 dagen te gaan heeft, weet ze opnieuw te bewijzen: datgene waar je aandacht aan besteedt, groeit. Want mensen uit haar omgeving begonnen dit idee al snel te delen. Zo groeide de persoonlijke challenge van Michèle binnen een maand uit tot een community waar op dit moment meer dan tweehonderd mensen aan meedoen. Ze stond er zelfs mee in het Algemeen Dagblad.

Met de billen bloot

Tegen mensen en bedrijven die werkelijk een beter leven en een mooiere wereld willen creëren, zegt Michèle: “Inspireer, deel en verbind. De echte inspiratie komt van binnen uit, daar zit je grootste kracht. Verder is het echt Rotterdams ‘lullen en poetsen’. Duidelijk zeggen wat je nodig hebt, de kracht van manifestatie is enorm! Soms vraagt het van je om jezelf ergens doorheen of ergens uit te praten. Maar het gaat ook om zeggen wat je wilt bereiken en daarmee naar buiten treden, zodat mensen je kunnen helpen dat voor elkaar te krijgen. Dat kan doodeng zijn, want je gaat met de billen bloot. Maar het is de enige manier om snelheid te creëren. Daarna is het een kwestie van je mouwen opstropen en ervoor gáán.”

“Kom op, leef! Doe je ding! Geef! Deel! Maak het verschil!”

Kansen pakken

Daar hebben we nog wel een slag te slaan, vindt Michèle. “We zijn vaak zo gefocust op wat we niét willen, op wat er niét (meer) kan! Of we zijn bang om onze kop boven het maaiveld uit te steken. Maar dat is handelen uit angst voor het tekort. Ik zeg: ‘Kom op, leef! Doe je ding! Geef! Deel! Maak het verschil!’ Mensen zitten namelijk wél op jou en je idee te wachten. Laat je niet tegenhouden door angsten en beperkende gedachten, maar overwin jezelf.” Ze vult aan: “Hier heb je echt moed voor nodig en garanties krijg je niet, maar je doet het stapje voor stapje en je blijft vertrouwen hebben. En op een dag heb je het door: met elke nieuwe ervaring komt weer een nieuwe kans en je hoeft deze alleen maar te pakken om te komen waar je wilt zijn.”

Stapje voor stapje

Ze weet dat het kan, omdat ze het zelf heeft ondervonden. “Ik zeg elke keer tegen mezelf: ‘Stap voor stap lukt me dit. Als ik val, dan sta ik weer op. Ik groei en bloei. Ik kan dit!’ Dat levert een power op, waarmee je dingen echt kunt veranderen. Echt hoor, als iedereen voor zichzelf die verantwoordelijkheid neemt en we sámen gaan creëren, delen en doen, dan wordt de wereld stukken mooier!”

Meer weten over Michèle en het werk dat zij doet? Neem een kijkje op www.michelesparreboom.nl >

Help je mee?

Wil je helpen? Like dan de pagina van 365 Mooie Mensen op Facebook. Op deze manier komen meer mensen met het inspirerende verhaal van Michèle in contact. En het helpt mij om nieuwe Mooie Mensen te vinden voor meer van dit soort prachtige interviews. Op naar de 365!

Geplaatst in Interviews en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.